Pogledajte pet najljepših golova 18. kola Premijer lige BiH

U osam utakmica izuzetno zanimljivog 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je ukupno 17 pogodaka, a među pet najljepših izdvajamo sljedeće golove.

5. Dragiša Komarčević, nogometaš Mladosti iz Velike Obarske, postigao je gol protiv Drine u Zvorniku nakon dobre akcije svog tima i lijepe asistencije saigrača. Mladost je pobijedila rezultatom 2:0.

4. Riad Bajić, napadač Željezničara, svojim je golovima donio pobjedu Plavim na Grbavici protiv Slavije rezultatom 2:1. Izdvajamo njegov drugi gol kojim je osigurao tri boda Željezničaru. Bajić dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa nogometašem Širokog Brijega Wagnerom. Obojica su postigla po 11 golova.

3. Wagner Santos Lago je bio sjajan na utakmici 17. kola Premijer lige BiH u kojoj je postigao hat-trick i donio pobjedu Širokom Brijegu protiv Viteza rezultatom 3:1. Postigao je prelijep gol glavom nakon kornera.

2. Muhamed Mujić je bio strijelac za Slobodu na utakmici protiv Olimpica u kojoj su Tuzlaci pobijedili na Tušnju rezultatom 2:1. Mujić je primio loptu u šesnaestercu nakon ubačaja saigrača, a potom je “okrenuo” svog čuvara i poslao loptu u mrežu Vukova.

1. Dejan Janković je postigao prvi gol za Velež na utakmici protiv Sarajeva. Za odbranu tima sa Koševa je bio nedostižan, a onda je postigao gol preciznim udarcem.