Pogledajte pet najljepših golova 22. kola Premijer lige BiH

U 22. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je ukupno 20 golova, i ovo je jedno od najefikasnijih kola ove sezone. Među njima se izdvojilo zaista nekoliko lijepih golova vrijedih spomena!

5. Dejan Janković je bio strijelac jedinog gola u hercegovačkom duelu Veleža i Širokog Brijega. Reljić je sjajno povukao jednu kontru, uposlio Haurdića na lijevoj strani koji iz prve centrira u peterac, a Janković pogađa za veliku pobjedu Mostaraca. Inače, ovo je Veležu bila 15 uzastopna prvenstvena utakmica na svom stadionu bez poraza.

4. Kerim Memija je već u prvoj minuti pogodio za Željezničar u ubjedljivoj pobjedi protiv Viteza od 4:1. Riad Bajić je sjajno gurnuo loptu u prostor, a Memija iskusno “potkopao” loptu i matirao golmana Viteza.

3. Miloš Filipović postigao je lijep pogodak u pobjedi Drine protiv Travnika u Zvorniku visokim rezulatatom 3:0. Filipović je sjajno prošao po lijevoj strani, predriblao jednog igrača Travnika i topovskim šutem sa ivice šesnaesterca uputio neodbranjiv udarac.

2. Joco Stokić se očito pretplatio na postizanje sjajnih golova. Nakon fantastičnog gola protiv Čelika u Zenici, Stokić je i u ovom kolu postigao lijep gol u domaćoj pobjedi njegovog Borca protiv Slavije. Bečarić je dodao do Stokića, ovaj pogledao gdje se nalazi Lučić i odličnim udarcem matirao golmana Slavije.

1. Nikola Simić postigao je najljepši pogodak u ovom kolu. On je Čeliku donio vrijedan bod na gostovanju kod Sarajeva i to samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru. Simić je povukao loptu prema golu Sarajeva i bez razmišljanja “opalio” sa ivice šesnaesterca te na sjajan način matirao Delača za veliku radost oko 150 navijača Čelika.