LPsvla

Pogledajte razliku u svlačionicama kod ovogodišnjih finalista Lige prvaka!

Zahvaljujući historijskim preokretima i fantastičnim predstavama u uzvratnim utakmicama polufinala Lige prvaka, u finalu koje se odigrava na Wanda Metropolitano stadionu snage će odmjeriti Liverpool i Tottenham.

 

Liverpool nije uspio osvojiti titulu u Premiershipu jer je momčad Pepa Guardiole slavila na gostovanju kod Brightona rezultatom 4:1. Međutim, osvajanjem Lige prvaka bi znatno popravili ukupni dojam kod navijača.

Prema onome što se dalo vidjeti na materijalu koji je na svoj Twitter nalog okačio novinar Ben Hayward, imat će povlastice koje mogu, a i ne moraju presuditi u konačnici.

Naime, Ben je zabilježio snimke svlačionica na Wanda Metrpolitano stadionu i dočarao ljubiteljima nogometa u kakvim će se okolnostima spremati fudbaleri za najveću smotru u Evropi.

Svlačionica za domaće na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu je daleko luksuznija od one namijenjene gostujućim ekipama, koja je navodno dodijeljena Tottenhamu iako su Spursi formalno domaćini u finalu.

UEFA će postaviti sopstveni dekor u svlačionicama specijalno za finale, ali su razlike drastične, a možete ih pogledati u nastavku: