Portugalski čarobnjaci: Show Ronalda i Quaresme na utakmici protiv Estonije

Večeras su u terminu od 20:45 u prijateljskom susretu snage odmjerili Portugal i Estonija, a pravi show na terenu pravili su izuzetno raspoloženi Ronaldo i pomalo zaboravljeni majstor ove igre Ricardo Quaresma. 

[ads1]
 
Sve je počelo u 36. minuti kada je na atraktivnu asistenciju Quaresme još atraktivnije glavom pogodio Ronaldo. Samo tri minute poslije toga Quaresma se i sam upisuje u strijelce fantastičnim lob udarcem.

 
U finišu prvog poluvremena još jednom se u strijelce upisuje Ronaldo nakon odlične akcije po desnoj strani. Show se nastavlja novom asistencijom Quaresme, ovaj put iz kornera za Pereiru koji pogađa za 4:0.

[ads1] 

 
Mets autogolom već u 61. minuti donosi visokih 5:0 za Portugal, a potop Estonaca nastavlja se još jednim golom Quaresme u 77. minuti, i golom Edera samo tri minute kasnije za nevjerovatnih 7:0.

 

 
Raspoloženi Portugal je zasigurno dobrim igrama u pripremnim mečevima skrenuo pažnju na sebe i popravio svoje izglede za visokim plasmanom na Euru u Francuskoj u očima kompletnog nogometnog svijeta.