JovićRMC

POTVRĐENO: Luka Jović je nova ‘devetka’ španskog velikana!

Srbijanski reprezentativac i napadač Eintrach Frankfurta ove sezone je doslovno “eksplodirao” i već na ljeto će promjeniti sredinu, piše Marca.

Luka je svojim partijama skrenuo pažnju nogometne javnosti, kako na sebe, tako i na Eintracht koji se neće moći odbraniti od ponuda ovog ljeta.

Prvi u redu za potpis napadača stoji Real Madrid, a Marca prenosi da su Kraljevi spremili 70 miliona eura, te da je Jović njihova nova ‘devetka’.

Za Jovića su bili zainteresovani i čelni ljudi Barcelone, ali ih je navodno odbio jer smatra za neće imati šanse da pravilan razvoj karijere pored Urugvajca Luisa Suareza koji je “nezamjenjiv” u napadu katalonskog tima.

Jovićev menadžer Fali Ramadani je bio prošli mjesec u Madridu kako bi razgovarao s Realom. Dogovorena je i cijena od 70 miliona eura, od kojih će 20% pripasti Benfici, timu iz kojeg je igrač stigao u Njemačku, odnosno Frankfurt.

21-godišnji Jović je ove sezone zabio 25 pogodaka i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Kraljeve koji naredne sezone dižu nove temelje sa Zidaneom.