POVRATAK IZ PEPELA: Pochettinov United će sijati strah u Evropi!

PochettinoUTD

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino nedavno je ostao bez posla kada mu je uprava Tottenhama odlučila uručiti otkaz nakon pet godina mandata.

Odmah po otkazu uprava Bayerna kontakirala je Pochettina i održala sastanak na kojem se pregovaralo o njegovom potpisu u januaru.

Međutim, otočki mediji prenose kako bi temperametni stručnjak rado ostao u Engleskoj gdje mu je dugogoišnja želja voditi Manchester United.

U prilog mu ide činjenica da će Ole Gunnar Solskjaeru otkaz možda već večeras uručiti Jose Mourinho.

COMPARED: Man Utd’s first 14 games of the 2019/20 season under Ole Gunnar Solskjær vs. the first 14 under José Mourinho in 2018/19.

José only made it to 17 after his start. 😬 pic.twitter.com/F0GsQwbdUa— Coral (@Coral) December 4, 2019

Mnogi vjeruju da će poslije utakmice sa Manchester Cityjem Pochettino biti na kornilu ‘Đavola’, a pojedini mediji već prognoziraju i postavu koja ruku na srce izgleda zaista zastrašujuće.

Uvjereni su tamošnji analitičari da bi on uspio nagovoriti Harryja Kanea, Tobyja Alderwierelda, te Christiana Eriksena da dođu u United, a kao novo ime u veznom redu tima pominje se Bruno Fernandes koji će koštati više od 100 miliona eura.

Na ostalim dijelovima terena ne bi došlo da velikih promjena. Koliko je ovo izvodiv i moguć scenario, ostaje da pričekamo do večeras.

Pochettino postava

Pratite nas na Instagramu i Facebooku