250519VillasBoas

POVRATAK NA KLUPU: Nekoć velika trenerska nada blizu preuzimanja velikana!

Portugalski nogometni trener Andre Villas-Boas postao je trenerska senzacija kada je sa samo 33 godine s Portom osvojio Europsku ligu i portugalsku trostruku krunu.

Nakon sezone za pamćenje dobio je unosnu ponudu Chelseaja, ali je već u prvoj sezoni na klupi ‘Bluesa’ dobio otkaz, kao i u Tottenhamu sezonu kasnije.

Nakon toga je trenirao Zenit, s kojim je u dvije sezone osvojio tri trofeja, a onda je na iznenađenje mnogih otišao u Kinu i preuzeo Shanghai SIPG.

Godinu dana kasnije, u novembru 2017., sa svega 39 godina, najavio je povlačenje i pauzu od nogometa. Tijekom pauze Villas-Boas je vozio relije, a nastupio je čak i na kultnom reliju Dakar.

No, čini se da je Portugalcu dosta relija i da se želi vratiti nogometu. Najvjerojatnija destinacija je Marseille, a Villas-Boas potvrdio je francuskom L'Equipeu da je zainteresiran za posao.

Već sam bio u kontaktu s njima prije odlaska u Zenit. To je jedan od najvećih europskih klubova i zainteresiran sam. Klub je u dobrom rukama s Andonijem Zubizarretom kojeg poznajem“, rekao je 41-godišnji Portugalac.

Marseille je bez trenera nakon što je klupu napustio Rudi Garcia, koji nije uspio izboriti plasman u europska natjecanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku