Prekinuta utakmica Srbija – Albanija, tuča igrača, iznad stadiona letjela albanska zastava

Utakmica kvalifikacija za Euro 2016. između Srbije i Albanije je prekinuta nakon što su se sukobili igrači domaće i gostujuće selekcije. Sudija Martin Atkinson odlučio je u 42. minuti susreta poslati u svlačionicu igrače nakon sukoba i utakmica koju osigurava više od 4.000 policajaca je prekinuta.

Prethodno su baklje uletjele na teren, nakon čega se zastava Albanije zavijorila iznad Partizanovog stadiona u Beogradu. Naime, albansku zastavu je nosila posebna letjelica visokog dometa kojom se upravlja daljinski. Stoper Srbije Stefan Mitrović uspio je uhvatiti zastavu i spustiti dron na teren nakon čega je došlo do sukoba igrača. Na stadion Partizana uletjelo je i nekoliko navijača nakon čega je nastao opći haos. 

Igrači Srbije su nakon pola sata prekida izašli na teren, pa se ponovo vratili na klupu. Čekao se izlazak igrača Albanije, ali kako se oni nisu pojavili, “orlovi” su se ponovo vratili u tunel stadiona.Nakon sastanka predstavnika oba saveza sa UEFA-inim delegatom i prekida koji je trajao sat vremena, odlučeno je da se utakmica zbog sigurnosnih razloga neće nastaviti.

U narednim danima očekuje se zasjedanje Disciplinske komisije UEFA-e koja će donijeti odluku o epilogu susreta.