BuffonPSG

PREOKRET: Gigi ostaje u Parizu, klub aktivirao opciju 1+1!

Iako su brojni italijanski i francuski mediji objavili da će legendarni Gianluigi Buffon na kraju sezone napustiti PSG, čini se da bi ovaj čuvar mreže i naredne sezone mogao nositi dres novog prvaka Francuske.

 

Ranije se pisalo da bi Buffon mogao završiti svoju karijeru i vratiti se u Torino gdje bi ga čekala jedna od direktorskih pozicija, no čini se da od toga neće biti ništa te da će ovaj 41-godišnji golman nastaviti karijeru.

Buffon, barem prema posljednjoj izjavi, ne želi ni završiti karijeru, a ni napustiti PSG, gdje je izuzetno sretan i gdje se raduje boravku i naredne sezone.

“Klub mi je ponudio nastavak saradnje i to me čini nevjerovatno sretnim. Hvala im na tome. Sjest ćemo sljedećih dana i pogledati planove za sljedeću sezonu te vidjeti hoće li obje strane biti zadovoljne”

“Sretan sam u Parizu. Iza mene su godine nogometa i sad zaista želim uživati u svemu. Došao sam u Pariz uvjeren da me čeka veliki izazov kao igrača, ali i kao čovjeka. Na kraju sam dobio sve što sam tražio. U Italiji imamo pogrešnu sliku o francuskom nogometu, koji je s taktičke strane manje zahtjevan, ali je jako naporan na fizičkom i tehničkom nivou” – kazao je Gigi.