Preporođeni Angel Di Marija igra sezonu za pamćenje

Angel Di Marija je bio ključni igrač i pored Ronalda je bio najzaslužniji za osvajanje decime u Ligi prvaka za Real Madrid.

Igrao je Di Marija u svojoj posljednjoj sezoni u dresu Reala fantastično, a onda je stigla bombastična ponuda iz Manchestera, a navijači sa Old Trafforda su se obradovali jer su mislili da konačno stiže nova velika sedmica.

Međutim, nakon samo jedne sezone, i to prilično očajne, koju je Di Marija više presjedio na klupi nego što je igrao, jasno je bilo da će velika sedmica ostati samo san navijača Uniteda. Bilo je dosta govora o tome da je Van Gal bio tvrdoglav u odnosu sa argentinskim virtuzom i da ga je praktično otjerao iz kluba.

Ove sezone Di Marija u PSG-u pruža ponovo partije koje se od njega očekuju. Pariz gazi sve pred sobom u domaćem prvenstvu, prošao je grupnu fazu Lige prvaka i očekuje se da igra bitnu ulogu i na velikoj evropskoj sceni, a to sve je dobrim dijelom i zahvaljujući argentincu koji je u 13 utakmica postigao 7 golova i imao 10 asistencija.

Posebno je bila impresivna njegova predstava u posljednjoj utakmici protiv Lyona kojeg je Pariz ispratio kući sa pet golova u mreži. Kako je Di Marija odigrao posljednju utakmicu, pogledajte u prilogu.