Nedjelja, 24.06.2018.

Primarna meta Barcelone u zimskom prijelaznom roku je legenda Donjecka!

U brojnim nagađanjima oko novog velikog pojačanja Barcelone u zimskom prijelaznom roku posebno je iskočilo ime legendarnog kapetana Šahtar Donjecka i Hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne. 

S 34 godine na leđima, 17 godina profesionalne karijere, više od 100 nastupa u dresu reprezentacije i statusom najvećeg igrača u klupskoj povijesti ukrajinskog nogometnog diva Šahtar Donjecka Darijo Srna našao se pred transferom karijere. Katalonski nogometni velikan Barcelona u velikoj potrazi za najboljim rješenjem u popunjavanju pozicije desnog beka odlučila se prekaljenog veterana.

Kako ovo nisu samo medijske glasine potvrđuje i priznanje trenera Šahtara Paula Fonsece na konferenciji za novinare da je njegov kapetan u ozbiljnim pregovorima sa španjolskim prvakom. Vlasnik Šahtara i veliki prijatelj Darija Rinat Akhmetov odlučio je pustiti Darija bez ikakve odštete kao znak zahvalnosti za bajkovitih 13 godina.

Najveći problem u realizaciji transfera predstavlja visoka plaća Darija koju Barcelona ne želi isplaćivati. S obzirom na to da je Darijo na zalasku karijere pretpostavlja se da će pristati na manja primanja i staviti potpis na dvogodišnji ugovor s Barcelonom.

Ako se ovaj transfer ostvari biti ćemo svjedoci jedne od najvećih sportskih karijera na prostorima brdovitog Balkana. Iskreno, Darijo Srna je ovakav pečat na kraju karijere zasigurno zaslužio.