Izabran trener koji će zamjeniti legendarnog Arsene Wengera?!

Prema pisanju uglednog časopisa Mirror, glavni kandidat da zamjeni Wengera na vrućoj trenerskoj stolici ‘Topnika’ je sadašnji trener Borussije Dortmund – Thomas Tuchel!

Legendarni Wenger će po svemu sudeći prepustiti dirigentsku palicu nakon 20 godina. Za vrijeme njegove ‘vladavine’ Arsenal je osvojio 3x Premier League, 6x FA Cup, 6x CS i uspio je dovesti svoju ekipu do finala, gdje su na njegovu žalost poraženi. Ostat’ će upamćem po zlatnoj generaciji 2006. godine, gdje je ekipu pripremio tako da nisu izgubili niti jednu utakmicu Premier League.

On je već ušao u zadnju godinu svog ugovora na Emiratima i polako se sprema za zasluženu penziju. Kao moguća zamjena između ostalih najviše se pominje Tuchel i Eddie Howe, sadašnji trener Bournemoutha.

Tuchel se navodno promatra kao jedna od glavnih opcija u budućnosti zbog njegove filozofija i načina vođenja ekipe, i promovisanju i dovođenju mladih igrača, što je ekipi kao Arsenal od krucijalnog značaja u borbi na svim frontovima.

43-godišnji Tuchel je ove godine odigrao ključnu ulogu u dovođenju Mario Götzea, André Schürrlea, Ousmane Dembéléa i Roman Burkija na Westfalen, što je posebno zadivilo čelnike Arsenala, koji će bez sumnje poduzeti sve kako bi ga doveli na Emirate.