PROTIV NJIH SE NE MOŽE: Otkriveno ko je spriječio Pogbin transfer u Real!

PogbaRMC01

Franucski veznjak i svojevremeno najskuplji igrač Paul Pogba imao je veliku želju da ovog ljeta pojača Real Madrid i tako ispuni želju sunarodnjaku na klupi španskog giganta.

Zinedine Zidane je ovog ljeta odbio sve Perezove zahtjeve koji su podrazumijevali da neki drugi veznjak dođe umjesto Paula Pogbe, jer Manchester nije mislio pustiti jednog od najboljih igrača za “siću”.

To će mu se vjerovatno obiti o glavu jer povrede haraju Kraljevskim klubom, a konkurencija na sredini terena je slabija u odnosu na neke prethodne sezone.

Međutim, The Sun dolazi do ekskluzivnih informacija koje potvrđuju da je dogovor bio postignut i da su ostale formalnosti da Pogba ipak pojača Real Madrid.

Zidaneove planove je pokvario popularni brend Adidas, tvrdi gore navedni izvor. Ljudi iz Adidasa su postali ‘medijatori’ između igrača, igračevog agenta i uprave engleskog velikana, a prema napisima The Suna, njihova je uloga bila krucijalna, pogotovo nakon što je Pogba javno izašao s izjavom da želi otići s Otoka.

Adidas je uspio uvjeriti obje strane da je svima najbolje da Pogba ostane u klubu još jednu sezonu, a to je odgovaralo i samom proizvođaču.

Unatoč tome što je Adidas sponzor i Realu, njima je u cilju da u što više klubova imaju svoje ‘ambasadore’.

To su u Realu već Gareth Bale i Karim Benzema, pa je odlučeno da Pogba ipak ostane dio Solskjaerove momčadi.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku