190319Krovinovic

Prozvali su ga ‘novi Modrić’, a danas je rezerva tinejdžerskoj senzaciji!

Gotovo svaki hrvatski nogometaš u posljednjih desetak godina do velikog europskog kluba je došao isključivo preko zagrebačkog Dinama. Međutim, ne i Filip Krovinović.

Krovinović je rođen u Zagrebu prije 23 godine, bio je članom omladinskog pogona Dinama, a onda je poprilično neobičnim putem, bez nastupa za neki od najjačih hrvatskih klubova, stigao do portugalskog velikana Benfice.

Seniorsku karijeru počeo je u NK Zagrebu, pa je iz portugalskog Rio Avea ostvario transfer u Benficu. Krenulo je kao iz snova, ubrzo se izborio za mjesto u momčadi, igrao sjajno, a ubrzo je i dobio nadimak ‘novi Modrić’.

190319Krovinovic2

Vrhunske igre oduševile su i izbornika Zlatka Dalića koji je obećao da će ga doći pogledati uživo, i jasno mu dao do znanja nastavi li s takvom formom, da će biti među kandidatima za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

No, onda je došla utakmica sa Chavesom, koljeno je popustilo, ligamenti popucali i tada je bilo jasno da ništa od odlaska u Rusiju…

190319Krovinovic1

Prva liječnička prognoza bila je da će se vratiti treninzima do septembra, osam mjeseci nakon ozljede, a u oktobru početi konkurirati za momčad. Međutim, nije išlo tako lagano, a ne ide ni dalje.

Krovinović se vratio na teren 22. novembra i od tada odigrao samo tri utakmice po 90 minuta… Postavlja se pitanje, zašto Krovinovićev povratak u prvu momčad ide sporije od očekivanog?

190319Krovinovic3

Benfica je bila u lošoj rezultatskoj krizi na početku sezone, pa je trener Rui Vitoria, inače čovjek koji je obožavao hrvatskog veznjaka, napustio klupu. Novi trener Bruno Lage promijenio je sustav igre i gurnuo u prvi plan tinejdžersku senzaciju Joao Felixa.

Ipak, dobra vijest za Krovinovića je da se na ljeto očekuje odlazak Felixa, pa bi onda ‘novi Modrić’ ponovno mogao uskočiti u početnu postavu i pokazati što zna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku