Prva od šest meč lopti: Zmajevi traže prvi trijumf u kvalifikacijama

Fudbalska reprezentacija naše zemlje večeras od 20:45h igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacione grupe B za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj, a protivnik je selekcija Andore.

Nakon četiri kola naša zemlja nema pobjedu, a uz dva poraza (Kipar 1:2, Izrael 3:0 op.a), Zmajevi imaju i dva remija (Vels 0:0, Belgija 1:1 op.a) što stavlja našu reprezentaciju u nimalo zahvalnu poziciju pred nastavak kvalifikacija.

Ceh zbog loših rezultata je ”platio” selektor Safet Sušić koji je napustio kormilo bh. Zmajeva, a naslijedio ga je Mehmed Baždarević kojemu će ovo biti i debi na selektorskoj klupi.

Baždarević je učinio ono što Sušić nije, te je u nacionalni tim pozvao tri debitanta, defanzivca Mechelena Edina Cocalića, te napadače Milana Đurića iz Cesene i najboljeg strijelca BH Telecom Premijer lige BiH Rijada Bajića koji nastupa za Željezničar i koji je trenirao sa A reprezentacijom, ali je ustupljen selektoru mlade reprezentacije Darku Nestoroviću.

Pored ovih imena, Meša je u nacionalni tim vratio i Ibrahima Šehića, golmana Qarabaga, defanzivca Chieva Ervina Zukanovića, te veznjaka Wisle Semira Štilića što je naišlo na odobravanje fudbalske javnosti u našoj zemlji.

Sigurno je da je naša reprezentacija sa pomenutim igračima dobila na širini i više nam se ne bi trebale dešavati situacije iz Izraela kada smo na utakmicu otputovali sa svega 15-ak fudbalera. Olakšavajuća okolnost jeste i da je protivnik Andora koja je do sada zabilježila četiri poraza uz gol razliku 2:17.

Zmajevi se do sada nisu sastajali sa večerašnjim protivnikom, te se nadamo kako će u prvom međusobnom duelu u Andorra la Velli na Estadi Nacional ostvariti ono što se od njih i očekuje, a to je trijumf u prvoj od šest meč lopti koje naša nacionalna selekcija može, a i mora dobiti.

ZMAJEVI SRETNO!