Rakitić na Instagramu: Najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj!

1290919Rakitic

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić propustio je posljednja dva okupljanja reprezentacije. Prvi put u junu zbog lakše ozljede, a zatim u septembru zbog klupske situacije.

Rakitićev nedolazak na novo okupljanje ubrzo je postala tema u medijima, a sam nogometaš se nije oglašavao po pitanju reprezentacije.

Rakitić se sada oglasio podijelivši fotografiju sa svojim dresom s utakmice s Danskom uz poruku “Iznad svih Hrvatska“.

1290919Raketa2

Podijelio je i objavu jedne Instagram stranice gdje je njegova izjava o prvom hrvatskom dresu.

Sjećam se dana kada je otac bratu i meni otvorio kutiju u kojoj su bila dva dresa s hrvatskim kockicama. Danima smo samo u njima išli u školu, po deset dana bi samo njih nosili, ništa drugo nismo htjeli, čak bismo i spavali u tim dresovima.”

120919Raketa1

Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ali, najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj“, napisao je Rakitić u novoj objavi na Instagramu.

1290919Raketa3

Rakitić je prokomentirao i velik broj odigranih minuta prošlih sezona.

Sindikat je proveo istraživanje među 500 elitnih nogometaša, a među petoricom koja služe kao ogledan primjer pretjeranog igranja naveo je Ivana Rakitića. Rakitić je prošle sezone odigrao 68 utakmica, 14 s reprezentacijom s kojom je proputovao 30.000 kilometara.”

Međunarodni sindikat upozorava da je Rakitić odigrao 72 posto svojih utakmica bez poštivanja odmora od pet dana među njima. Pet dana nužno je razdoblje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi, stoji u objavi Ivana Rakitića.

1290919Raketa4

Pratite nas na Instagramu i Facebooku