Razlozi zašto će Arsenal osvojiti Premiership!

Nakon još jednog velikog uspjeha protiv ekipe koja se bori ove sezone za sam vrh Premier lige, Arsenal se može smatrati glavnim kandidatom za osvajanje titule.

Rekli bismo možda čak i da Arsenalove šanse za titulu odavno nisu bile veće, a možda i da u nekom narednom periodu neće biti veće. Razloga za tako nešto ima dosta.

Oni koji vjeruju da se historija ponavlja, onda mogu slobodno da stave novac da će Arsenal osvojiti titulu. Razlog, posljednja dva puta kada je Arsenal bio drugi na tabeli pred Božić, na kraju je i osvajao ligu. Zapravo, čak pet od posljednjih 6 puta kada je Arsenal osvajao ligu je ovo bio slučaj.

Pogledajte njihov bilans protiv sedam najjačih ekipa u ovom trenutku u Premier ligi:

Crystal Palace 1:2 Arsenal
Leicester 2:5 Arsenal
Arsenal 3:0 Manchester United
Watford 0:3 Arsenal
Arsenal 1:1 Tottenham
Arsenal 2:1 Mancester City 

Ima još razloga, Arsenal je jedini od velikana ove godine stalno dobar što se tiče rezultata. Imaju kontinuitet, za razliku od ostalih. United je vezao 6 mečeva bez pobjede, Chelsea ima jedan od najgorih startova u novijoj historiji, Manchester City je zabilježio već pet poraza, a niti jednoj ekipi nije pošlo za rukom da osvoji prvenstvo nakon što je zabilježila toliko poraza prije katoličkog Božića.

Liverpool je posebna priča, oni imaju slabiji procenat pobjeda pod Kloopom nego što su imali pod Rodgersom ove sezone. Ova sezona je za njih sezona revitalizacije, u narednim možemo da pričamo o njima kao konkurentu za najviši plasman.

Arsenal je u odnosu na prošlu sezonu 9 bodova ispred, i to dovoljno govori o njihovoj ovosezonskoj snazi, pišu sportske.net.

Tandem Ozil-Giroud nastavlja da zadivljava sve. Ozil posebno, zabilježio je već 15 asistencija, oboriće sigurno rekord Premier lige ako nastavi ovako i postaviće jedan novi, neoborivi. Sa druge strane, njegova saradnja sa Giroudom je fenomenalna, Francuz konačno nema tokom sezone problema sa povredama, a ima i odličan skor, na skoro svakih 100 minuta postiže golove što je odlično za jednog napadača.

Jedna od glavnih karika je Peter Cech. Znate i sami da je golman pola tima, zna to i Arsene Wenger koji je samo njega kupio u prethodnom prelaznom roku potrošivši 11 miliona funti. Nakon nešto slabijeg starta vratio se u staru formu, jedan je od najboljih golmana na svijetu i to je ono što je bilo potrebno Arsenalu prethodnih sezona.

Znate još da Arsenal po pravilu bolje igra u drugom dijelu sezone, tako da… Ako pogledamo formu ostalih, jedino je možda Leicester kandidat, ali da se ne zavaravamo, nemaju šanse da osvoje Premier ligu.