Real Madrid čak tri puta pokušao dovesti Messija u posljednjih pet godina

Svinje širom Barcelone su trenutno u strahu za svoje glave zbog vijesti koje dolaze iz Španije, ali ne trebaju da brinu, jer da Leo Messi ikada završi u Real Madridu mogao bi da očekuje mnogo više od svinjskih glava koje bi navijači bacali na njega.

[ads1]

Teško je i pomisliti da bi trenutno najbolji igrač svijeta igrao za bilo koga drugog osim za Barcelonu, a pogotovo za ljute rivale iz Madrida.

Ako je vjerovati navodima španske radio stanice Cadena COPE, Los Blancosi su pokušali ugrabiti Messijev potpis čak tri puta. 2011. i 2013. su godine u kojima se to desilo prva dva puta, a posljednja ponuda se desila prošlog ljeta, odmah nakon što je Barca, zahvaljujući većim dijelom upravo Messiju, osvojila triplu krunu.

Naravno, ponude su inicirane od strane tvorca Galacticosa, Florentina Pereza. Nije bilo puno igrača koji su direktno prešli iz Barcelone u Real Madrid, ili obratno, a jedan od njih je i trenutni trener Barcelone, Luis Enrique, koji je omražen lik na Bernabeu.

Vjerovatno najpoznatiji ‘izdajnik’ je Luis Figo, koji se preselio sa Camp Noua u Madrid 2000. godine, te se susreo sa pomenutom svinjskom glavom kada je Real prvi naredni put igrao u Kataloniji. 

Zamislite kakve bi se scene dešavale u Madridu i Barceloni, ako bi Leo Messi ikada odlučio da obuče dres Reala…