Real Madrid će zadesiti ista sudbina kao i Barcelonu?!

Kako navodi Mundo Deportivo, Disciplinska komisija Svjetske kuće fudbala nametnuće istu kaznu Real Madridu koju je postavila i Barceloni, zbog neregularnosti u vezi sa kupovinom maloljetnih igrača.

Istraga koja je pokrenuta prije više od godinu dana od strane FIFA i dalje traje, ali pomenuti izvor tvrdi da je Svjetska kuća fudbala sakupila značajne dokaze kojima se utvrđuje da je i Real Madrid poslovao izvan propisa kada je u pitanju dovođenje mladih fudbalera, prenose sportske.net

Mundo Deportivo ističe da će Real Madrid dobiti zabranu dovođenja fudbalera u naredna dva prijelazna roka, a suspenzija bi trebalo da stupi na snagu već tokom zime, ali i na ljeto 2016. godine. Ukoliko se kazna izrekne do kraja godine, Real će imati mogućnost da uloži žalbu i tako spasi zimski prijelazni rok.

U tom slučaju, kazna bi se prenijela na ljeto 2016. godine i zimu 2017. godine, kada Real Madrid ne bi bio u mogućnosti da registruje nove igrače, poput zabrane Barceloni koja ističe ove zime.

Veliki udarac za Real Madrid značio bi da Florentino Perez mora da osmisli jasan plan i reaguje tokom zime, izvrši neophodne pripreme za narednu sezonu u kojoj je najavljivao stvaranje novih ‘Galaktikosa’.