Realizovan jedan od najvećih transfera iz Premijer lige BiH!

Dešava se da igrači iz Bosne i Hercegovine prelaze u tursku ligu ili poljsku, ili možda idu u Rusiju. Ali transferi na “zapad” se ipak ne dešavaju tako često, pogotovo ne kada je u pitanju manji klub kao NK Travnik. Ali, baš to se desilo! 

Semir Musić, rođen 20. jula 1995 godine, potpisao je za slavnog rekordera po broju titula iz Švicarske: Gradshoppers Club Cirih! U julu ove godine Musić je bio pozvan od strane “GC-a” i igrao je veliki dio ljetnih priprema u tom klubu.

Definitivno su se čelnici Grasshoppersa ubijedili u kvalitete Musića u prijateljskom susretu protiv austrijskog kluba SCR Altach, gdje su protivnici bili nemoćni zbog njegovih driblinga. Povreda je onemogućila Musiću da odmah potpiše ugovor, zbog čega se to baš sad pred početak prelaznog roka i dešava.

Semir igra na lijevom krilu ili kao kreator iza špica. Ima jako dobru tehniku, dobar dribling, brz je i prodoran. Njegov klub Grasshoppers Cirih se trenutno nalazi na drugom mjestu u Švicarskoj, što znači da je moguće da u narednoj sezoni gledamo još jednog Bosanca u Ligi prvaka.

“Drago mi je da sam potpisao za tako renomiran klub, nadam se da će ovdje napraviti korak naprijed u karijeri. Moj san je definitivno da jednog dana branim boje svoje zemlje na nekom velikom turniru”, rekao je Musić prilikom potpisivanja ugovora.

Nadamo se da će još više talenata krenuti stopama Musića i tako dići rejting naše lige, da i u buduće pišemo još više o transferima u najbolje evropske lige.

Izvor: bosnische-nationalmannschaft.com | sportam.info