Rekordi koje Ronaldo može srušiti ove sezone

Realova gol-mašina, Cristiano Ronaldo, ima na umu nekoliko rekorda koje namjerava da sruši u sezoni 2014/2015.

Pošto je već izjednačio rekord po broju postignutih hat-trickova u Španskoj primeri (22) kojeg su držali Alfredo Di Stefano i Telmo Zara, Ronaldo je sada spreman i da obori taj rekord nakon što je na početku ove sezone već postigao tri hat-tricka. Slijedeći bi mogao postići već u nekoj od narednih utakmica…

Pored toga, 29-ogodišnjak je postigao 13 golova u La Ligi u 6 utakmica, u prosjeku 2.167 po utakmici. Ukoliko nastavi da pogađa ovim tempom, vrlo lahko bi mogao nadmašiti Messijev rekord od 50 pogodaka u sezoni, ili čak dostići brojku od 80 pogodaka.

Portugalska zvijezda se takođe nalazi na 4 mjestu svih vremena po broju postignutih golova za Real Madrid u Španskoj ligi sa 190 pogodaka u 170 utakmica. Raul, koji je postigao 228 pogodaka u 550 nastupa, uskoro bi mogao vidjeti kako njegov rekord biva srušen i to skoro za duplo manje vremena nego je njemu bilo potrebno da dostigne tu brojku.

Najznačajniji rekord koji Ronaldo može srušiti takođe drži Raul. Španski napadač drži rekord po broju postignutih pogodaka u Ligi Prvaka sa 71 pogotkom. Trenutni Ronaldov skor je 69 golova, a s obzirom da Real ima da odigra još minimalno 4 utakmice u Ligi Prvaka, vrlo vjerovatnom se čini mogućnost da Ronaldo sruši i ovaj rekord.

Ronaldo već drži rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni Lige prvaka, 17 golova u sezoni 2013/2014. Takođe je najbolji strijelac u historiji svoje reprezentacije sa 51 pogotkom. Međutim, ako uspije zadržati ovu formu, i sačuva se od povreda, Ronaldo bi mogao postati presedan i nadmašiti visoke standarde koje je postavio u svojoj impozantnoj karijeri.