Rode: Sljedeće što slijedi je poziv u reprezentaciju?!

Sebastian Rode je zaista dobrodošao u FC Bayern. Omiljeni igrač Pepa Guardiole ima sjajne kvalitete – jedino još šta nedostaje je poziv od selektora Joachima Loewa.

Prilikom potpisa za “rekordmeister” mnogi navijači Bayerna nisu se naročito obradovali njegovom dolasku, jer nisu smatrali da bi im upravo on mogao vremenom postati jedan od omiljenih igrača. Da li će se bivši Frankfurtovac uspjeti “probiti” u Münchenu? Zaista je velika konkurencija, od Philippa Lahma, Bastiana Schweinsteigera, Javija Martineza i Thiaga Alcantare na “šestici” pa i David Alaba mu stvara konkurenciju.

Gotovo nakon pola godine nakon Rodeovog prvog dana u Bavarskoj, bio je samo zamjena za Xabija Alonsa, i nije bilo za očekivati da bi mogao igrati redovno u početnom sastavu. Četiri od pet spomenutih igrača su trenutno povrijeđeni. Alcantara, Lahm i Martinez se neće u skorije vrijeme oporaviti, tako da se Sebastian Rode može nadati da će više igrati i da će biti jedna od ključnih karika u igri Bayerna, još naravno da ima veće šanse da igra, jer trener Pep Guardiola iz utakmice u utakmicu rotira tim, tako da svi igrači dobijaju priliku igrati.

Iz utakmice u utakmicu, Rode je sve bolji i bolji, pruža sjajne partije i ima ambicija da bude još bolji, čak je i uspio da bude Pepu “favorite player”. Čak dosad ima i veću minutažu od Švicarca Xherdana Shaqirija.

Rode čak ima i podršku sportskog direktora Matthiasa Sammera, koji ga je i doveo u Bayern. “On mi je, u periodu u kojem sam malo igrao, pružao najveću podršku i bio uz mene”, rekao je Rode za Sport Bild, “Također mi je rekao da će doći i moje vrijeme.”

Ali on kao igrač, ima još veće ciljeve. Ti ciljevi i nisu toliko nerealni, a to je poziv od selektora Njemačke da zaigra za svoju omiljenu reprezentaciju. A tu je još i ostalo upražnjeno mjesto nakon odlaska Philippa Lahma na poziciji desnog beka, na kojem je on u par navrata već u Bayernu odigrao sjajno.

Ali to mu i nije neki prioritet, kako on to kaže: “Važno mi je da igram, ali naravno, bio bi presretan ako dobijem poziv u reprezentaciju.”