Rodgers otkrio kako Liverpool dovodi igrače – postoji lista…

Brendan Rodgers je tokom svog boravka u Liverpoolu najčešće bio na meti kritika zbog transfer politike, odabira pridošlica i novca koji je za njih potrošio.

[ads1]

Za tri godine u klubu ukupno je na Anfild doveo 29 fudbalera i za njih dao 300.000.000 eura. Međutim, Rodgers je sada otkrio kako izgleda sistem odabira fudbalera i dodao da njegova riječ nije bila posljednja te da je glavna bila “lista”.

“To je grupna odluka. Sigurno nije nešto gdje je moja riječ bila posljednja i da sam se samo ja pitao. U odabiru učestvuju vlasnici koji žele mlade fudbalere pa se tako traže igrači sa 24 ili manje godina, dok su od onih meta starijih od 24 godine slobodni igrači”, rekao je Rodgers, a potom objasnio o kakvoj je to listi riječ.

“Ako želite određenog fudbalera, a on se ne nalazi na listi, morate da uzmete nekog sa liste. Ako hoćete lijevog beka, a on nije dostupan, imate listu od tri ili četiri igrača od kojih birate onog koji vam se najviše dopada. Morate da odaberete nekog od njih. Takav je model”, objasnio je Rodgers.

Možda sada na sve Rodgersove poteze i akvizicije budete gledali iz drugačijeg ugla.

Foto: Action Images | Izvor: mozzartsport.com