Ronaldo ispisao historiju, Raul ponovo pokazao ljudsku veličinu

Zvijezda Real Madrida, Cristiano Ronaldo, iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a sinoć je stigao i do nevjerovatne brojke od 501 gola u karijeri.

Portugalac je magičnu barijeru od 500 golova prešao protiv Malmoa, u pobjedi Reala sa 2:0. Sa ova dva gola Ronaldo se izjednačio sa legendarnim napadačem Real Madrida, Raulom, koji je postigao 323 pogotka za Kraljevski klub.  

Također, Ronaldo je sinoć došao do brojke od 67 golova u Ligi prvaka, te je tako srušio rekord Raula, koji je zabio 66 pogodaka. Usporedbe radi, Porugalcu je za ovaj rekord bilo potrebno samo 65 utakmica, dok je Raul svojih 66 golova postigao u 130 mečeva.

[su_quote cite=”Cristiano Ronaldo”]501 gol? Nije loše. Ovo je veliko dostignuće. Sretan sam i ponosan što sam srušio Raulov rekord. Oduševljen sam jer sam ispisao historiju Real Madrida. Kad sam tek stigao ovdje o tome nisam ni razmišljao i veliko hvala svim mojim suigračima.[/su_quote]

Raul je još jednom pokazao ljudsku veličinu i među prvima Ronaldu uputio čestitke: “Raul je razgovarao sa mnom i čestitao mi je. Znam da je to učinio draga srca.”

Koliko je ovo dostignuće Portugalca impresivno pokazuje i činjenica da je Raulu trebala 741 utakmica za Real da bi postigao 323 gola, dok je to Ronaldo uspio u samo 308.