071218Modric

Ronaldo: Modrić je zaslužio Zlatnu loptu zbog jednog razloga!

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo dao je svoje mišljenje o ovogodišnjem osvajača Zlatne lopte, Luki Modriću. Bivši napadač Real Madrida prokomentirao je i usporedbe s Portugalcem Cristianom Ronaldom.

Ronaldo je u intervjuu za talijanske novine Gazzetta dello Sport prokomentirao ovogodišnju dodjelu Zlatne lopte.

Zlatna lopta u mnogome zavisi od rezultata na Svjetskom prvenstvu. U Rusiji je Modrićeva Hrvatska otišla dalje od Cristianovog Portugala, to je prevagnulo“, rekao je Ronaldo pa dodao:

Ja sam Zlatnu loptu 2002. godine osvojio zahvaljujući naslovu na Svjetskom prvenstvu, ali zato mi ona iz 1997. ima veće značenje. Tada sam nešto osvojio s Barcelonom, ali smatrao sam ju više osobnim priznanjem“, poručio je legendarni Brazilac.

Bivši napadač Real Madrida priznao je da mu je zabavno čuti da ga ljudi zovu “pravim Ronaldom”.

Da, to me raduje, ali nema nikakvog smisla. Cristiano Ronaldo i ja smo baš potpuno različiti. Devet je godina razlike u odnosu između perioda kada sam ja igrao u Italiji i Cristiano. Nogomet se promijenio i sve je puno brže. Ja sam u Italiju stigao kao 20-godišnjak koji se još morao dokazivati, a Ronaldo je došao s 33 godine kao veliki igrač“, zaključio je bivši igrač Milana i Intera.