Četvrtak, 16.08.2018.

Safet Sušić: Današnji PSG se ne može porediti sa onim za koji sam ja igrao!

Pape je za klub iz Pariza nastupao punih 8 godina i važi za jednu od najvećih legendi tog kluba, koji je jedno vrijeme bio najbolji strijelac tog kluba, dok ga sa trona nije skinuo Zlatan Ibrahimović.

 

“Ovaj PSG se ne može porediti sa onim za koji sam ja igrao. U moje vrijeme, klubovi su imali pravo na samo dva stranca, a pogledajte kako je to danas. PSG je sada daleko jači nego tada i više nije iznenađenje kada postane prvak Francuske. Zapravo je to logično i normalno kada se sve okolnosti uzmu u obzir. Prošle sezone nisu bili šampioni jer je Monaco stvarno odigrao savršenu sezonu”

“PSG je već osvojio dva trofeja u Francuskoj ove sezone, ali po meni to nije dovoljno. Znam da je cilj bio Liga prvaka, a eliminacija u osmini finala je svakako neuspjeh. Jeste da je PSG imao nesreću da se sastane sa Real Madridom, ali svejedno. Ovo je za PSG dobra sezona, ništa više od toga” – izjavio je Safet Sušić

Pape je od France Footballa 2010. godine proglašen najboljim igračem u historiji PSG-a, a 2012. najboljim stranim fudbalerom u Francuskoj svih vremena.