Sami Khedira: Plakanje i traženje izgovora ne pomaže, moramo raditi!

Iskusni veznjak Juventusa, Sami Khedira nakon što su se se strasti primile ističe kako traženje izgovora i plakanje neće pomoći, te da ovu ekipu čeka još mnogo rada, prenosi Marca.

 

U srijedu je ekipa Juventusa eliminisana iz Lige prvaka nakon poraza od Real Madrida ukupnim rezultatom 4:3, nakon koje su krenule mnogobrojni komentari na suđenje u dvomeču, ali Khedira ističe kako to neće pomoći ekipi.

“Traženje izgovora i krivaca neće pomoći. Utakmica na Bernabeuu je bila fantastična, učinili smo nemoguće stvari, ali nažalost nismo imali šanse. Pokazali smo da je Juventus jedna od najjačih ekipa u Europi. Ali ovo je nogomet, moramo prihvatiti poraz i čestitati Real Madridu, koji je bio bolji. Moramo se usredotočiti na nastupe u našoj ligi i talijanskom kupu, u kojem imamo šanse za trofeje.”

“Da biste u ovakvoj utakmici sudili penal u zadnjim minutama, morate biti 100% sigurni. Gledao sam snimak nekoliko puta, Oliver baš i nije bio. Sačekao je par sekundi i zatim dosudio u njihovu korist. Da li je podlegao pritisku, ili je stvarno tako mislio, to ne znamo. Bijesni smo jer znamo da to nije bila jasna odluka.” – zaključuje Sami Khedira.