Schildenfeld: Spahić i ja u odbrani?! To vam je kao armirani beton!

U željama za sljedeću sezonu, zagrbački Dinamo je u odbrani podvukao dva imena, reprezentativce Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Gordona Schildenfelda i Emira Spahića.

Spahić se i prije nekoliko godina spominjao se kao moguće pojačanje Modrih, no tada nije došlo do transfera. “Čuo sam se telefonom sa Spahićem i dogovorili smo sastanak”, kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić

“Čuo sam da Dinamo želi dovesti Spahića i mene. Ne sumnjam da bismo Spaha i ja sjajno funkcionirali kao stoperski par. Spahić i ja, to vam je kao armirani beton! Emir je sjajan igrač”, kazao je Gordon Schildenfeld.

Šifo je igrač Panathinaikosa, a Spahić slobodan nakon što je Bayer Leverkusen, zbog tučnjave s redarima na stadionu, odlučio raskinuti ugovor s iskusnim stoperom. A što o Spahiću kaže bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić:

“Impulsivan je, to nije sporno, prebrzo reagira, ali s njim treba znati. Da sad vodim klub, prvo bih doveo Spahića. Zdravko Mamić će pogoditi ako ga dovede u Dinamo. Iako ima 34 godine, on još može igrati četiri-pet godina na visokom nivou. Kod mene je u reprezentaciji bio jedan od lidera, sigurno da može biti i lider u ovom Dinamu”,  tvrdi bivši selektor BiH.

U slučaju da Mamić i Spahić nađu zajednički jezik, Emir bi prema tvrdnjama hrvatskih medija trebao biti jedan od najplaćenijih igrača Dinama sa godišnjom zaradom od 700.000 eura.