Šefovi UEFA-e ne odustaju od Lige prvaka, predlažu nova rješenja

130320Ceferin

Pandemija zloglasnog koronavirusa prekinula je većinu sportskih natjecanja širom planete.

Sve je počelo otkazivanjem NBA lige u četvrtak ujutro koja je odgodila sve susrete do kraja sezone zbog pozitivnog testa na koronavirus Rudyja Goberta, zvijezde Utah Jazza.

Nakon toga se nastavilo s otkazivanjem velikog broja susreta europskih nogometnih liga, a kasnije i prekidom većine natjecanja.

Pod velikim znakom pitanja su Liga prvaka i Europsko nogometno prvenstvo. UEFA je sazvala hitni sastanak i u utorak, 18. marta objavit će više konkretnih informacija o tome što će se dalje događati.

Ugledni francuski list L'Equipe objavio je vijest da će se EURO odgoditi za ljeto 2021. godinu, ali službene potvrde o tome u ovom trenutku nema.

L'Equipe je kasno u četvrtak izašao s novim vijestima o Ligi prvaka. Dobro upućeni Francuzi tvrde da UEFA nikako ne želi odustati od svog elitnog natjecanja.

U utorak će pred 55 predstavnika nacionalnih saveza navodno iznijeti prijedlog da se završnica Lige prvaka, ali i Europa lige, održi u skraćenom formatu.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pobornik je rješenja da se nokaut faza, od četvrtfinala, odigra na jednu utakmicu, bez uzvrata. Ili na neutralnom terenu ili bi se ždrijebom odredio domaćin.

UEFA finala svoja dva prestižna klupska natjecanja želi održati u Istanbulu, odnosno Gdanjsku, gdje su se završnice svakako trebala odigrati. Međutim, upitno je kako će vlasti tih dvaju država spremni ugostiti takvo nešto.

L'Equipe dodaje kako će UEFA inzistirati da se podijele troškovi otkazivanja Europskog prvenstva u 2020. godini. Svi su za otkazivanje, pa baš zato UEFA želi i podjelu troškova.

To se, naravno, nacionalnim savezima neće svidjeti jer se procjena troškova odgode EURO-a kreće oko 300 milijuna eura.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku