SENZACIJA: Gojaka na Etihadu pratili skauti španskog velikana!

GojakBAR

Velika riznica nogometnih talenata, ekipa Dinamo Zagreba je u drugom kolu Lige prvaka gostovala kod Manchester Cityja i zabilježila prvi poraz u ovogodišnjem izdanju.

 

Priliku za dokazivanje na velikoj sceni relativno mladi momci imali su na jednoj od najboljih pozornica. Utakmicu na Etihadu pratio je veliki broj skauta, a oni iz španskog velikana stigli su zbog Amera Gojaka.

Mundo Deportivo koji je tradicionalno dobro upućen u dešavanja u Barceloni piše kako se upravo Gojak nalazi na meti Blaugrane i da je skaut kluba Goran Vučević, između ostalog, pratio njegovu igru na posljednjem Dinamovom meču protiv Manchester Cityja.

Gojak nakon ovih saznanja mora hitno vratiti izgubljeno povjerenje trenera Bjelice i tako osigurati mjesto u prvih 11, a ostalo bi trebala “srediti” uprava i njegov menadžer ukoliko se ostvare i ozbiljniji kontakti.

“Gojaka je trener ostavio na klupi u posljednje dvije utakmice jer ga je smatrao odgovornim za taktičke pogreške koje su uzrokovale Dinamov poraz u Varaždinu od 1:0. O kvaliteti igrača, u svakom slučaju, nigdje se ne govori, a u Barci se Gojak među mladima smatra vrhunskim fudbalerom.” – pišu Španci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku