SENZACIJA: Hrvatski košarkaški velikan seli u Ljubljanu!?

310519Cedevita

Emil Tedeschi, vlasnik Cedevite, odlučio je preseliti svoj klub u slovenski glavni grad i spojiti ga s višestrukim slovenskim prvakom Olimpijom.

Vijest o udruživanju Cedevite i Olimpije došla je kao “grom iz vedra neba”, a konferencija za medije koja će biti održana u utorak u Ljubljani, jasno ukazuje da su pregovori već u odmakloj fazi te da su ostali još samo detalji.

S veseljem možemo potvrditi da su u tijeku pregovori sa slovenskim partnerima u košarkaškom klubu Petrol Olimpija Ljubljana. Detalje projekta ćemo vam predstaviti na konferenciji za novinare zakazanoj u utorak, 4. juna, u dvorani Stožice u Ljubljani gdje će o projektu govoriti predsjednik KK Olimpija Tomaž Berločnik i predsjednik KK Cedevita Emil Tedeschi“, stoji u priopćenju Cedevite.

Cedevita je jučer ostala bez petog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske, nakon što je Cibona slavila u četiri utakmice finala doigravanja koje se prvi put igralo na četiri pobjede.

Iako je mnoge iznenadilo, spajanje Cedevite i Olimpije zapravo je kombinacija koja odgovara i jednom i drugom klubu. Novi klub će imati na raspolaganju novčana sredstva koja u pojedinačnim projektima ne bi imao, a neslužbeno se spominje iznos od 2,5 milijuna eura.

Cedevita bi s takvim budžetom ponovno dobila mogućnost slaganja respektabilne momčadi, konkurentne za naslov prvaka u ABA ligi i Eurokupu, u kojem će novonastali klub također sudjelovati, s konačnim ciljem plasmana u Euroligu.

Novi klub će sve svoje utakmice igrati u ljubljanskoj Areni Stožice. Nepoznanica ostaje tko će voditi momčad i što će biti s Cedevitinim projektom u Hrvatskoj, odnosno sa seniorskim pogonom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku