Shkodran Mustafi otkrio kako se nosi sa kritikama navijača

Mustafi

Defanzivac Arsenala Shkodran Mustafi u razgovoru za službenu stranicu Topnika govorio je o teškim trenucima koje je doživio u ovom klubu s obzirom na veliki broj grešaka.

Katasrofalnih grešaka svjestan je i Mustafi, a on je rekao da je štoperska pozicija izuzetno teška i da samo jedna greška može pokvariti sve dobro što je tokom utakmice napravio.

“Kada igrate na poziciji štopera onda osjećate veliki pritisak, a on postaje veći kada napravite grešku. Nije lagano nositi se s tim jer morate savršeno odraditi svoj posao da bi odigrali normalnu utakmicu. Posao štopera pada u vodu kada napravi jednu grešku, bez obzira na dobre klizeće startove i osvojene duele, a sve to čini ovu poziciju teškom. Sve to utječe na igrača, nakon utakmice može biti razočaran. Kada štoper pogriješi i ekipa primi gol, onda gledate svakog od saigrača i mislite: ‘Ok, toliko su naporno radili i jedna greška nas je koštala da izgubimo utakmicu’. Krivite sebe, a ja sam dosta oštar prema sebi kada pravim greške.”

“Teško je upravljati društvenim mrežama i kada ide dobro, a još teže kada stvari ne idu onako kako očekujemo i želimo. Kada je dobro, onda je lijepo čitati komentare, ali nogometaš uvijek mora ostati profesionalan bez obzira šta se o njemu pisalo. Uspio sam to malo blokirati u svojoj glavi, ali je uvijek teško kada napravite grešku. Nekada je i frustrirajuće čitati komentare s kojima ne dijelite mišljenje, ali na kraju svakog dana vi ste dužni dati sve od sebe. Već sljedeći dan je novi trening i tu morate dati sve od sebe da ga odradite na najbolji mogući način.” – kazao je Mustafi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku