Sjajan pogodak Ervina Zukanovića iz slobodnog udarca

Ervin Zukanović veliki je majstor za slobodne udarce. To je demonstrirao mnogo puta do sad, a pogodak postignut protiv Leuvena spada u red najljepših koje je postigao u dosadašnjoj karijeri.

Gent je bez većih problema ostvario novi trijumf nad domaćem terenu, ovog puta nad timom Leuvena rezultatom 2:0. Zukanović je pri rezultatu 1:0 za Gent namjesto loptu na dvadesetak metara od protivničkog gola i lijevom nogom filigranski precizno pogodio same rašlje.

Zukanović bio je razočaran jer je neke od posljednjih utakmica Genta gledao sa klupe za rezervne igrače. Treneru Rednicu usta je zatvorio na najbolji mogući način. Sinoć je bio jedan od najboljih igrača Genta u trijumfu nad Leuvenom, postigavši prekrasan pogodak iz slobodnog udarca.

“Jako sam sretan zbog pogotka, jer sam stvarno naporno radio minulih sedmica. Pružio sam svoj maksimum. Svoj posao nastojim raditi što je moguće bolje. Treneru ću uvijek odgovoriti na samom terenu”.

Leuven je pružio dobar otpor preporođenom Gentu, ipak, trijumf nije dolazio pod znak pitanja. “Njihova odbrana je odlično funkcionisala, i mogla je biti ključ njihovog uspjeha, ali na sreću nije”, prokomentarisao je Zukanović.

“Bio sam nervozan u posljednjih nekoliko sedmica. Nakon utakmic s Genkom osjećao sam se dobro, međutim trener me je protiv Zulte Waaregema ponovo vratio na klupu”, kaže Zukanović.

“Bio sam ljut i nervozan, ali i u toj nervozi sam pružio svoj maksimum. Potrebno mi je nekoliko utakmica i pravo povjerenje i ja ćiu dokazati da sam jedan od najboljih stopera u Belgiji”, dodao je Zukanović.