Strašni bokseri i velike ljudine! Ove izjave Joshue i Klitschka to potvrđuju!

Anthony Joshua je novi prvak svijeta u teškoj kategoriji. Britanac je sinoć na Wembleyju, pred 90 hiljada gledatelja, nokautom u 11. rundi pobijedio legendarnog Klitschka i odbranio naslov IBF prvaka, te je osvojio naslove WBA i IBO prvaka. 

Joshua je tako došao do svoje 19 pobjede u karijeri iz isto toliko mečeva. Pokazao je kako je dorastao 41-godišnjem ukrajinskom divu kojeg je večerašnjim nokautom vjerovatno poslao u historiju, a nakon meča je imao samo riječi hvale prema njemu.

“Kao što sam rekao, nisam savršen, ali se trudim. 19-0 u tri i pol godine… Ostaviš ego prije nego što uđeš u ring i poštuješ svojeg protivnika. Vladimir je uzor u ringu i izvan njega. U pogledu bokserskog ‘Hall of famea’, on (Klitschko) je napravio sve što je trebalo i imam samo ljubav i poštovanje za njega”, rekao je Josuha.

Bivši svjetski prvak Wladimir Klitschko je također biranim riječima govoroio o Joshui.

“Bolji bokser je pobijedio večeras. Bio je ovo sjajan event i nadam se da ste uživali. Sve poštovanje prema Anthonyju, bila je ovo borba dva gospodina. Kažem gospodina jer je boks nastao upravo ovdje u Engleskoj. Žalim što moja ruka nije podignuta, ali on nije posustao i borio se dok nije osvojio titule”, rekao je legendarni Ukrajinac.