Sjajni Hrvati uz Brazilce dominiraju polufinalom Lige prvaka

Hrvatski nogometaši uživaju u eliti europskog nogometa, a još jedna potvrda o njihovoj klasi dolazi nam u polufinalu Lige prvaka. Naime, sva četiri sudionika završne faze imaju barem po jednog Hrvata u svojim redovima.

Luka Modrić već nekoliko godina dominira europskim nogometom s Real Madridom, a u posljednje dvije sezone priključio mu se i Mateo Kovačić. Još jedan Hrvat briljira u Madridu, ali u drugom klubu. Nakon što je Atletico izborio novo polufinale Lige prvaka Šime Vrsaljko je došao u priliku ostvariti uspjeh karijere.

Goropadni Juventus je razmontirao neprepoznatljivu Barcelonu i osigurao priliku Mariju Mandžukiću za drugi naslov Lige prvaka u karijeri. Ne sumnjamo kako će se u slučaju Juventusovog osvajanja Lige prvaka pronaći i jedna medalja za ozlijeđenog Marka Pjacu.

Najugodnije iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka Monaco u svojim redovima ima također jednog Hrvata, a radi se o odličnom golmanu Danijelu Subašiću. Najbolji hrvatski golman mogao bi imati sezonu iz snova jer se njegova momčad nalazi na korak od osvajanja francuske Ligue 1.

Kako god bilo, jedno je sigurno, uz Brazil, Hrvatska će ove godine imati barem jednog osvajača prestižne titule Lige prvaka.