050319Odegaard

Sjećate li se norveškog čuda od djeteta? Evo gdje je danas!

Martin Odegaard sa seniorskom momčadi počeo je trenirati sa samo 13 godina, a samo mjesec dana nakon 16. rođendana za njega je saznao cijeli svijet.

Norvežanin je tada prešao iz Stromsgodseta u veliki Real Madrid! Najavljivali su ga kao ‘wunderkinda’, norveškog Messija, buduću nogometnu veliku zvijezdu.

Odegaarda su u Norveškoj opisivali kao nešto dotad neviđeno u toj skandinavskoj državi. Cijelo djetinjstvo igrao je sa starijim dječacima, a seniorski debi i prvijenac zabilježio je kao 15-godišnjak.

Međutim, prelazak u Real nije se pokazao kao najbolji potez za talentiranog Norvežanina. Većinom je igrao za drugu momčad, a za prvu je upisao tek dva nastupa u dvije i pol sezone.

050319Odegaard1

S obzirom na to da je prošlo već dosta vremena otkako je nogometni svijet čuo za njega, mogli biste pomisliti da se mladi Norvežanin već pogubio i postao članom kluba propalih talenata.

Ipak, njemu je tek 20 godina, a ove sezone pokazuje da ima ‘ono nešto’. Odegaard se iz Reala otisnuo na posudbu u Nizozemsku, točnije Heerenven. Tamo se nije snašao, pa je ove sezone preselio u Vitesse.

Prelazak u momčad iz Arnheima pokazao se kao pun pogodak za norveškog ‘wunderkinda’. Vitesse na njegov pogon zauzima peto mjesto ljestvice, a s prosječnom ocjenom 7,61 u 20 nastupa najbolji je igrač Vitessea.

050319Odegaard2

Zasad je u prvenstvu postigao pet pogodaka i podijelio četiri asistencije, jednako koliko u 40 ligaških utakmica u Heerenvenu. Statistike poput broja ključnih dodavanja i postotka uspješnih driblinga također su na rekordnim razinama.

Sretan sam, ovdje mi je sve bolje. Kada sam zabio prvi gol, pao mi je težak teret s ramena. Cilj mi je upisati što više golova i asistencija“, rekao je za preporođeni Odegaard.

Norvežanin je do ljeta 2021. igrač Real Madrida. No, još uvijek nije poznato hoće li dobiti drugu priliku na Santiago Bernabeu.

Naravno, volio bih se vratiti u Real i tamo igrati, to mi je cilj“, poručio je za Odegaard.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku