SKANDAL U ITALIJI: Agnelli otkrio kako su navijači reketirali Juventus!

Agnelli

Italijanski mediji prenijeli su informaciju da je zbog nasilja, reketiranja i “iznude” ogromne količine novca jučer uhapšeno 12 navijača Juventusa.

 

Policija je nakon prijave čelnika Juventusa odlučila da napravi raciju i na kraju je uhapsila 12 navijača ovog kluba koji važe za vođe najvećih grupa ekipe iz Torina.

Skandalozno saznanje zabrinulo je pristalice ovog kluba koje nisu znale o čemu je riječ, a cijeli slučaj je kristalizovao predsjednik Andrea Agnelli.

“Juventus je morao reagovati i zaustaviti sve to. Ultrasi su ucjenjivali klub i prijetili su nam da će pjevati rasističke pjesme i praviti razne incidente ukoliko im ne budemo besplatno davali karte i to broj koji oni odrede. Nismo imali drugo rješenje i morali smo to zaustaviti. Nadati se da ovo neće izazvati negativan odnos prema klubu od strane ostalih vjernih navijača.” – kazao je Agnelli.

Kada bi dobili određen broj karti onda su iste prodavali ostalim navijačima i tako zarađivali veliku sumu novca. Ovo je šokiralo javnost jer niko nije ni sanjao da tako veliki klub poput Juventusa ima takvih problema s navijačima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku