Šlag na zalasku karijere: Darijo Srna dobio poziv giganta iz Španije!

Darijo Srna blizu je potpisivanja za Barcelonu u zimskom prijelaznom roku, pišu ukrajinski i mnogi španski mediji. Shakhtar Donetsk nema ništa protiv transfera u jednog od najvećih klubova današnjice, kao zahvalnost za sve što je napravio za tim iz Ukrajine.

Poznato je da se Barcelona muči sa dovođenjima desnog beka koji će se uklopiti u njihov sistem igre. Potraga ih vodi čak u Ukrajinu, gdje im je za oko zapao Darijo Srna – legenda Šahtara.

Sjajni hrvat prvi je favorit da zamjeni Vidala koji se nije najbolje snašao u novom klubu. Čelnici ‘Barce’ nadaju se da će napokon pronaći beka doraslog za igranje na toj poziciji, što je upravo Srna.

TV3 – španska televizija javila je kako je dogovor na pomolu. Barcelona je svakako na dobitku jer dobijaju iskusnog beka besplatno, što je danas rijetkost.

Darijo je u Donjeck stigao davne 2003. godine iz Hajduka. Kroz karijeru u Ukrajini, često se spekulisalo o njegovom odlasku, ali je bio vjeran klubu, što su čelni ljudi znali cijeniti i spremni su raskinuti ugovor s njim kako bi potpisati za ‘Barcu’ i  zaigrati na većem nivou na zalasku karijere.