Službeno: Bayer Leverkusen otpustio Emira Spahića!

Emir Spahić više nije fudbaler Bayer Leverkusena, potvrdio je to danas ovaj njemački bundesligaš na svojoj zvaničnoj internet stranici. Očito je incident i tučnjava s redarima bio je previše…

Nakon skandalozne tuče poslije utakmice DFB Pokala s Bayernom u kojoj se bh. reprezentativac odlučio obračunati sa zaštitarima svog kluba Apotekari su otpustili iskusnog reprezentativca i bivšeg kapiten naše najbolje selekcije.

Spahić je imao ugovor do ljeta 2016. godine, ali zbog incidenta je klub odlučio da odmah prekine saradnju sa 34-godišnjim bh. igračem.

“Spahić je fantastičan igrač, koji je zaslužio velike pohvale za ono što je pružio u Bayeru. Ipak, incident koji se dogodio nije nam ostavio previše izbora”, kazao je predsjendik Apotekara Michael Schade.

“Jako mi je žao zbog mog ponašanja prema zaštitarima mog kluba Bayer Leverkusena nakon utakmice DFB Pokala u srijedu navečer. Za moje takvo ponašanje želim se izviniti zaštitarima, ali i njihovim porodicama. Svjestan sam i znam da sam mom klubu ovakvim ponašanjem prouzrokovao probleme. Moj trener Roger Schmidt, menadžer Jonas Boldt, sportski direktor Rudi Völler i predsjednik Michael Schade su bili ti koji su vjerovali u mene. Za mene je bila velika čast biti do ovog sjajnog tima. Mojim prijateljima u ovom timu i cijelom klubu, kao i sjajnim navijačima kluba Bayer 04 Leverkusen od srca želim sve najbolje u budućnosti koja je sigurno velika”, rekao je Spahić u svom oproštajnom obraćanju za zvaničnu stranice sada svog već bivšeg kluba.