ŠMEKERSKI: Gigi otkrio šta je pitao Ronalda nakon epskih škarica u Ligi prvaka

GigiRonaldo

Cristiano Ronaldo je na iznenađenje nogometne javnosti prije dvije godine pojačao Juventus i tako kvalitet cijele Serije A podigao na nivo iznad.

Međutim, Portugalca sadašnji saigrači ne pamte po dobrom. To se posebno odnosi na legendarnog Gianluigija Buffona koji je primio jedan od najljepših pogodaka u historiji Lige prvaka, upravo od Ronalda.

Rezultat slika za ronaldo bicycle kick

U najdražem takmičenju nezaustavljivog Portugalca Juventus je poklekao pred Real Madridom, a njihova glavna zvijezda je zaradila aplauz navijača koji nisu ni slutili šta će se u budućnosti “odigrati”.

Rezultat slika za ronaldo vs juventus celebrate real madrid

U nedavnom opširnom intervjuu legendarnog golmana nezaobilazno pitanje je bilo vezano za odnos sa Cristianom.

“Nakon što je postigao fantastičan pogodak protiv nas u dresu Reala, pitao sam ga koliko ima godina. Rekao je: ‘33, nije loše, zar ne?’. Pomislio sam: ‘Pogledaj ovog “skota”, ako ga ne možeš savladati pridruži mu se.'”

“Moram reći da je Cristiano zaista fantastična osoba sa kojom provodim zaista mnogo vremena u razgovoru. Pozitivno me iznenadio u odnosu prema ostalim igračima.”

“Nadam se da će osvojiti Zlatnu loptu jer bi to mnogo značilo prvenstveno njemu, a zatim i cijelom Juventusu.” – kazao je između ostalog Buffon.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku