Šok u Cityju: Stub odbrane zatražio transfer, na potezu Arteta!

Arteta

U novijoj budućnosti nije prošao nijedan trasnfer rok u kojem se nije špekulisalo o “prometu” u Manchester Cityju, a tradicija se nastavlja i ove zime.

Pep Guardiola jedan je od menadžera koji ne štede novac svojih šefova u sklapanju momčadi. Isti je slučaj i u plavom dijelu Manchestera gdje je potrošeno preko 250 miliona eura u njegovom mandatu.

Jedan od igrača kojeg je Guardiola angažovao je i John Stones. Svojevremeno najskuplji defanzivac svijeta sjenka je igrača iz Evertona, a otočki mediji prenose kako želi promijeniti sredinu do kraja mjeseca.

Stones je izgubio epitet prvotimca i “stuba odbrane” što je rezultiralo zahtjevom kod agenta čiji je posao da dogovori transfer, piše BBC Sport.

Kao glavni kandidat pominje se Arsenal na čijem je kormilu novopečeni strateg Mikel Arteta. Upravo bi Španac mogao odigrati ključnu ulogu zahvaljujući kojoj bi njegova odbrana postala bar malo respektabilnija nego sada.

Arteta upoznat sa kvalitetima kojima Stones raspolaže, a vjeruje se da mladić nema ništa protiv igranja za njega u budućnosti.

Za sada izvorima nije poznat iznosi koji bi Arsenal platio za Stonesa, ali vjeruje se da bi trebao biti u okvirima njegove trenutne tržišne vrijednosti koja iznosi 60 miliona eura (Transfermarkt).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku