Spahić: Optužbe selektora za Edina i mene nisu realne

Kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić dugo je vremena ignorisao većinu bh. medija i nije bio raspoložen za neke veće intervjue. Tu tradiciju je ipak odlučio prekinuti u razgovoru za Face TV, tačnije za Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem.

Defanzivac Bayer Leverkusena, koji se u program javio videolinkom direktno iz Munchena, govorio je o bruci u Innsbrucku, o pripremi same utakmice protiv Egipta, zvižducima Edinu Džeki, o selektoru Sušiću, reakciji Edinovog oca, te o  mnogim drugim temema.

“Ne znam kako sve to objasniti, čitav taj izlet u Innsbruck. Jednom riječju, bila je to trauma jedna velika. Od svega, počevši od našeg dolaska u Innsbruck, okupljanja, čitava atmosfera, sve do izlaska na teren, štimung u i oko ekipe, u hotelu sve je ličilo na neki debakl, i to što je dogodilo je jedan veliki debakl za sve nas. Ne samo za igrače, nego i za stručni štab i svakog normalnog navijača naše reprezentacije”, kazao je Spahić.

Zašto se desio debakl? “Prije svega mislim da atmosfera i priprema utakmice nije bila dobra, unutar ekipe, ali kao što sam rekao i oko ekipe. Priprema jedne utakmice ne smije izgledati kako je izgledala u Innsbrucku i normalno mi kakvi smo, to shvatimo lako i opuštajuće i dobijemo jedan veliki šamar od ekipe kao što je Egipat”, istakao je kapiten nacionalnog tima naše zemlje.