Nedjelja, 24.03.2019.
InterModrić

Spalletti: Modrić je imao namjeru pojačati Inter, ali Real mu nije dozvolio!

Trener Intera, kluba koji je silno želio da u svoje redove ove sezone dovee Luku Modrića, Spalletti, ističe kako je i igrač imao želju da pređe u njegov tim, ali da se najviše pitao Real Madrid.

 

 

Modrić je već nekoliko sezona jedan od najvažnijih pokretača na terenu za Kraljeve, a titula za igrača Svjetskog prvenstva je samo ubrzala proces u kojem je Inter spreman plaiti vrtoglavu cifru novca za njegov potpis.

Ipak, trener Spalletti nije više optimističan po pitanju ovog transfera, jer kako kaže, najviše se pita Real Madrid, koji ne dozvoljava da se transfer realizuje, jer je klub ovo ljeto napustio jedan važan igrač, Ronaldo, koji je pojačao Juve.

“Ne znam što će se dogoditi, ali sretan sam što je želio da nam dođe neko poput Modrića, koji je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo”

“Činjenica kako bi volio da nosi Interov dres me ispunila radošću. Mislim da je jako teško dobiti takve igrače, a klub je prethodno radio dobar posao i imao je namjeru da ga kupi. Real želi da ima takvog igrača i mislim da nam neće doći. Mi smo, ipak, svejedno jaka momčad i bez obzira šta se desi” – kazao je Spalletti.