110919Dzeko

Sportski direktor Rome otkrio strategiju kojom je zadržao Edina Džeku!

Uprava talijanskog prvoligaša Rome nakon višetjednih pregovora uspjela je zadržati Edina Džeku na Olimpicu.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka u talijanskoj javnosti špekuliralo se o Džekinom prelasku u Inter. U jednom trenutku vjerovalo se da je njegov transfer na Giuseppe Meazzu gotova stvar i da je samo pitanje trenutka kada će osvanuti službena potvrda.

Međutim, transfer saga završena je tako što je kapetan Bosne i Hercegovine, neočekivano, potpisao novi ugovor s Romom.

110919Dzeko1

Džekina odluka da ostane na Olimpicu oduševila je kompletan klub, od suigrača, navijača pa do sportskog direktora Gianluce Petrachija, koji je konačno otkrio strategiju kojom je zadržao 33-godišnjeg napadača.

Moja strategija za Džeku dosad nije ispričana. Situacije koje su se događale prošle sezone imale su veliki utjecaj, ali Roma se mijenja i uspio sam uvjeriti Džeku u to“, izjavio je Petrachi na predstavljanju Mkhitaryana, pa dodao:

Pokušao sam mu objasniti da u Interu neće biti važan igrač kao što je u Romi. Sretan sam što je na kraju shvatio, a želim se zahvaliti i njegovom menadžeru koji nam je pomogao u realizaciji novog ugovora.

Džeko je potpisao ugovor koji ističe u ljeto 2022. godine, a talijanski mediji pišu da će sa 4,5 milijuna eura godišnje biti ujedno i najplaćeniji igrač u Romi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku