SPREMA SE NAJVEĆI TRANSFER: Evropski gigant kreće po Sterlinga!

Sterling

Engleski internacionalac Raheem Sterling je pod palicom trenerskog genija Pepa Guardiole izrastao u jednog od najopasnijih napadača današnjice.

Brzonogi Sterling je ove sezonu započeo bolje nego ikada u karijeri. Strpljivo je upijao savjete Španca zbog kojih ga mnogi stručnjaci smatraju nasljednikom Messija i Ronalda.

Kao što je i običaj, maestralne partije privlače dosta panžnje evropskih velikana, posebno onih koji pod svaku cijenu žele povratak na stare staze slave.

Među njima je i Real Madrid koji prema pisanju pouzdanih medija žele spojiti Sterlinga i Hazarda na krilima. Za taj poduhvat će im biti potrebo 70 miliona funti i Gareth Bale.

Sterlingovi su se predstavnici ljetos sastali s Realovim generalnim direktorom Joseom Angelom Sanchezom, ali bez većeg uspjeha. Međutim, u narednom periodu se nadaju pozitivnijem ishodu pregovora.

Englez je ove sezone u 15 nastupa postigao čak 13 pogodaka i podijelio pet asistencija. City ga je kupio 2015. godine od Liverpoola za skoro 50 miliona evropskih novčanica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku