Sprema se neviđeno slavlje: U domu Ranierijevih junaka očekuje nas ‘pravi tulum’

Kapetan Leicestera Wes Morgan večeras će zasigurno doživjeti najznačajniji trenutak svoje karijere koja se do posljednjih mjeseci odvijala daleko od blještavila europskih nogometnih pozornica. 

[ads1]

Ipak, slika kada večeras oko 20.30 podigne pehar namijenjen osvajaču Premiershipa idućih će dana bez dvojbe obići svijet i biti novi okidač u velikom slavlju koje je u Leicesteru počelo još u ponedjeljak. Morganu će malo vjerojatno zadrhtati ruka, možda ga sustigne i koja suza, ali nemojte sumnjati da će 76 centimetara visok i 25 kilograma težak pehar podignuti visoko prema nebu.

Iako neće moći zamijeniti čari spontanog slavlja od ponedjeljka i današnja krunidba novog prvaka na King Power stadionu zasigurno će biti nešto posebno. Pivo će ponovno teći u potocima jer je tajlandski proizvođač Singha osigurao pivo za svakog od vlasnika godišnje ulaznice za današnju utakmicu, a u veliku proslavu Leicesterove titule uključio se i lanac Pizza Hut, koji navijačima Lisica poklanja 30.000 pizza.

Osim besplatne pizze za navijače, Ranieri je “krivac” i što će posebni gost na današnjoj utakmici biti čuveni talijanski tenor Andrea Bocelli, prijatelj talijanskog trenera, koji je obećao da će pjevati na King Power stadionu ako Leicester osvoji naslov prvaka. Rečeno – učinjeno!

Završni čin velike proslave zakazan je za 16. maja, dan nakon posljednje prvenstvene utakmice kod Chelseaja kada će kroz špalir nekoliko desetaka tisuća navijača ulicama Leicestera prolaziti autobus s igračima.

Zbog velike navale navijača, ne samo iz Engleske, već i cijele Europe, lokalne vlasti u suradnji s policijom i klubom rade na organizaciji događaja za koji je gradonačelnik Peter Soulsby rekao da će to biti događaj koji će se pamtiti.

Izvor: jutarnji.hr / sportam.info