Poznat glavni kandidat za nasljednika Roberta Prosinečkog!

090919Prosinecki

Nogometna reprezentacija BiH izgubila je u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo od Armenije 4:2, nakon čega je Robert Prosinečki dao ostavku na mjesto izbornika.

Jedan dio javnosti je ostao šokiran odlukom Prosinečkog, dok drugi dio vjeruje da je to bio logičan slijed događaja nakon loših predstava ‘Zmajeva’.

Kvalifikacije su već izgubljene, ali Bosna i Hercegovina još uvijek preko Lige nacija ima šansu plasirati se na Europsko prvenstvo 2020. godine. Međutim, postavlja se pitanje tko će voditi ‘Zmajeve’?

090919Zmajevi

Prosinečki se u ponedjeljak vraća u Sarajevo gdje ga čeka sastanak s ljudima iz Nogometnog saveza BiH. Postoji mogućnost da nogometni čelnici promijene njegovu odluku i nagovore ga da ipak ostane na izborničkoj poziciji.

Ipak, takav scenarij je teško za očekivati, pogotovo nakon što je Prosinečki rekao kako je razočaran rezultatima te kako se prihvatio posla jer je vjerovao u kvalitetu ove reprezentacije, ali očigledno nešto nije štimalo.

090919Prosinecki1

Tko će naslijediti hrvatskog stratega bit će poznato u narednom razdoblju. Spominje se nekoliko imena, ali kao glavni kandidat iskočio je Vinko Marinović, izbornik mlade U-21 reprezentacije BiH.

Marinović je čovjek koji je pokazao da zna svoj posao u više navrata. Imao je sjajne rezultat s Borcem, sa Zrinjskim je postao prvak BiH, izabran je za najboljeg trenera BiH, a s mladom reprezentacijom već tri godine ostvaruje vrlo dobre rezultate.

Upravo je on trener koji je izbacio niz novih i mladih igrača, koji su u reprezentaciji Prosinečkog dobili važne uloge. Mnogi su mišljenja da je njegov izbor najbolje moguće rješenje.

090919Marinovic

Pratite nas na Instagramu i Facebooku