Strašan potencijal: Driblinzi Emre Mora neodoljivo podsjećaju na Messijeve

Emre Mor rođen je 24. jula 1997. godine. Nogometaš je dansko-turskog porijekla, a trenutno igra za Borussiju Dortmund i za tursku nogometnu reprezentaciju. Profesionalnu karijeru je započeo u 2015. godini u FC Nordsjællandu, gdje je odigrao preko 10 ligaških utakmica.

[ads1]

Mor je debitirao za FC Nordsjælland 28. decembra 2015. godine u danskoj Superligi. U julu 2016. godine je Mor potpisao petogodišnji ugovor sa dortmundskom Borussijom. S obzirom na predstave koje pruža do sada, ovaj talentovani mladi nogometaš pokazao se kao prava investicija. U videu u prilogu možete vidjeti dio njegove magije i nevjerovatne driblerske sposobnosti koje je pokazao u duelu kvalifikacija za SP protiv Ukrajine.

Mor je rođen kao sin od turskih roditelja u Danskoj. Igrao je za mlade reprezentacije Danske. U 2016. godini je ipak stigao poziv Turskog nogometnog saveza, koji je Mor prihvatio. Za tursku nogometnu reprezentaciju je debitova u maju 2016. godine u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore u Antalyi.

Turski nogometni selektor objavio je u maju 2016. spisak nogometaša za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem je se nalazio Mor. Odigrao je svoju prvu utakmicu na velikom takmičenju protiv Hrvatske. U zadnjoj utakmici u skupini D je igrao protiv Češke. Sa pobjedom protiv Češke, Turci ipak nisu prošli u osminu finala.