KeylorPORT

Supruga potvrdila transfer? Keylor Navas nikad bliže potpisu!

Španski mediji prenijeli su nedavno vijest da se Zinedine Zidane odlučio odreći Keylora Navasa koji je stojao između stativa za vrijeme “vladavine” u Ligi prvaka pod njegovom dirigentskom palicom.

Kostarikanski internacionalac imao je namjeru boriti se za mjesto prvog golmana “Kraljeva”, ali je Zidane odlučio kako je vrijeme za mlađe golmane. Njegovo mjesto će vjerovatno zauzeti Luca Zidane, sin francuskog stručnjaka.

I dok traje rekonstrukcija najtrofejnijeg tima u Evropi, Keylor je u potrazi za novim klubom. Čini se kako mu u tome pomaže supruga Andrea Salas, koja je već pronašla moguću destinaciju.

Andrea i njen suprug su u obilasku Porta, što je dovoljan razlog da mediji počnu diskutovati o mogućem potpisu za tamošnjeg velikana istog imena.

Međutim, ovo je priča koja itekako drži vodu. Portu je nakon penzionisanja Ikera Casillasa hitno potreban golman sličnog kalibra i iskustva, što se u potpunosti uklapa u profil bivšeg čuvara mreže Levantea i Albacetea.

Računajući sva takmičenja Navas je branio na 20 mečeva, a sedam puta je sačuvao svoju mrežu. Otežavajuća okolnost u eventualnom transferu je svakako i činjenica da je imao platu od skoro pet miliona godišnje.

Ostaje da vidimo hoće li Porto “odriješiti kesu”, ili će Navas završiti u Londonu gdje ga raširenih ruku očekuju najvatreniji navijači “Topnika”.