Sušić: Ni pet Argentinaca mi ne bi moglo ništa!

Na BHT1 sinoć je emitovano sportsko izdanje emisije Interview 20, a gost Saneli Prašović-Gadžo je bio selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić. 

Pape je, između ostalog, govorio i o prijateljskoj utakmici sa Argentinom 1979. kada je naš selektor postigao tri gola za Jugoslaviju.

Poznata je izjava tadašnjeg selektora Gaučosa Cesara Menottija koji je rekao da je, kako su minute prolazile, dodavao po jednog igrača koji će čuvati Sušića. Utakmica je završena tako što su Papeta čuvala čak četiri igrača.

“To je legenda. To je bila utakmica odigrana godinu dana poslije njihovog osvajanja Mundijala. Imao sam sreću da sam dao tri gola, ali tu nije bilo posebnih taktičkih zadataka. Da budem malo neskroman, na toj utakmici me niko nije mogao čuvati. Da su i petog stavili, ne bi mi mogli ništa”, našalio se Pape.

Selektor je govorio i mogućim protivnicima u osmini finala Svjetskog prvenstva. “Ako budemo na drugom mjestu, vjerovatno igramo protiv Francuske, što bi bila moja želja. Ako budemo igrali protiv Francuske, to bi bio revanš za onu utakmicu u Parizu (1-1) kada smo vodili 1-0 do 78. minute. Želja mi je da se revanširamo i da ih izbacimo.”